Τα ζητήματα της ακρίβειας και της στέγασης τόνισε ο Α. Σπυρόπουλος στον Δήμο Καλαμαριάς

Τα ζητήματα της ακρίβειας και της στέγασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος με πολίτες, κατά την επίσκεψη του το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και κάνει μία καμπάνια για το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας”, δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος και συνέχισε: “Θεωρούμε, ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, υπάρχει μια τεράστια κερδοσκοπία εις βάρος των πολιτών, λίγες εταιρείες βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες των Ελλήνων, που πληρώνουν υπέρογκα τα προϊόντα στη χώρα μας, επιπλέον δεν υπάρχουν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα βοηθήσουν έτσι ώστε να διατηρηθεί σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο το εισόδημα των πολιτών, που καταρρέει η μέρα με την ημέρα”.

propoli

Και επίσης έχουμε αναδείξει σε μεγάλο ζήτημα το στεγαστικό. Κάναμε και μία συζήτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, όπου δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν έδωσε λύσεις και έδειξε ότι δεν έχει κανένα συγκροτημένο πρόγραμμα και σχέδιο για το πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις τιμές των ακινήτων” πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο κ Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Πρόσθεσε, ότι “ο τόπος έχει ανάγκη μία ισχυρή αντιπολίτευση, μιας ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση” και ο στόχος του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των ευρωεκλογών είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία για τη δική του εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης “απέναντι στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας”.

Σε ερώτηση για τυχόν διαφοροποιήσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Σπυρόπουλος είπε:

“Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπως και στα υπόλοιπα ζητήματα, θα αποφασίσει ενιαία την κοινοβουλευτική στάση που θα κρατήσει, είμαστε αρνητικοί στο νομοσχέδιο που έφερε το υπουργείο Παιδείας για μια σειρά από λόγους. Η θέση μας θα είναι ενιαίο σε αυτά τα ζητήματα”.

Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση στο δημαρχείο της Καλαμαριάς με τη δήμαρχο Χρυσά Αράπογλου για θέματα του δήμου και ευρύτερα της αυτοδιοίκησης.

Το ΠΑΣΟΚ το ξέρετε ότι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας θεωρούμε ότι είναι μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, αλλά ευρύτερα και της περιφερειακής ανάπτυξης, που έχει ανάγκη ο τόπος” είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Σπυρόπουλος και πρόσθεσε :

“Πιστεύουμε ότι και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι, με ενιαίο τρόπο, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα πολύ σημαντικά αιτήματα τους”.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε, μεταξύ αυτών , τα μεγάλα ελλείμματα στους δήμους, την υποστελέχωση και τοπικά ζητήματα και υπογράμμισε ότι ο συντονισμός των δήμων βοηθάει στην ανάδειξη τους ,ενώ δεσμεύτηκε για τη στήριξη του κόμματος του και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για να προωθηθούν “ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Δηλώσεις Χρύσας Αράπογλου

“Ενημερώσαμε το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για τα μεγάλες ζητήματα της Καλαμαριάς, που, όπως είναι γνωστό τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, αφορούν στον δημόσιο χώρο την υπεράσπισή του” είπε μετά τη συνάντηση η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα. Αράπογλου και πρόσθεσε :

“Τον ενημερώσαμε και για το παραλιακό μας μέτωπο και για τα γενικότερα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση στο δήμο Καλαμαριάς, την υπέρογκη αύξηση των τελών, που έρχεται να προστεθεί σε ελλείμματα που έχει ο δήμος. Είναι γνωστό ότι παραλάβαμε σε τραγική κατάσταση στο δήμο και χωρίς προϋπολογισμό. Για τα προβλήματα λοιπόν της Καλαμαριάς, αλλά και της αυτοδιοίκησης ευρύτερα, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ο Α. Τζιτζικώστας παρουσίασε την πρώτη δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ στις Σέρρες

Loading