Θεσσαλονίκη: Τέσσερα τμήματα σχολείων βραβεύτηκαν σε εκδήλωση για την ανακύκλωση συσκευασιών

Οι νικητές- μαθητές του τμήματος Α2 Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισαν και το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού, ένα πενθήμερο ταξίδι στο Παρίσι.

Το τμήμα Α2 Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 63.569 συσκευασίες αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ΤΕΧΑΝ, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

propoli

Την δεύτερη θέση κατέκτησε το τμήμα Β2 του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με 51.660 συσκευασίες και την 3η ,το τμήμα Α1 του 19ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, με 46.641 συσκευασίες. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής οι διοργανωτές αποφάσισαν να απονείμουν και τέταρτο δώρο, στο τμήμα Δ1 του 27oυ Δημοτικού Θεσσαλονίκης, με 31.017 συσκευασίες. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση απονομής των βραβείων, «με τον διαγωνισμό καταγράφηκε μεγάλη άνοδος συγκέντρωσης υλικών συνολικά από τους μαθητές, αλλά και από τους δημότες στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, φτάνοντας συνολικά τις 1.572.220 συσκευασίες (227.494 μεταλλικές, 1.241.201 πλαστικές και 103.525 γυάλινες), ήτοι σχεδόν 250 τόνοι, ενώ συμμετείχαν 153 τμήματα και χιλιάδες μαθητές».

Ο μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ-Περιβαλλοντική Διαχείριση, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Δημιουργία σταθμού καταγραφής μετεωριτών στην Ηλεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading