Υπεγράφη την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και του Υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων (150.000 τ.μ.) του πρώην Στρατοπέδου "Καρατάσιου Α'" με σκοπό την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η επίσημη παραχώρηση του πρώην Στρατόπεδου αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανέγερση του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα είναι το πιο σύγχρονο στα Βαλκάνια και θα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το "Παπαγεωργίου" και το 424 ΓΣΝ. Η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται στο Δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα ήδη υφιστάμενα Νοσοκομεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως). Το σημείο αυτό επιλέγεται ως βέλτιστη λύση χωροθέτησης, καθώς γειτνιάζει με τα 2 προαναφερθέντα μεγάλα Νοσοκομεία επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκη. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου “Καρατάσιου Α’” για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο

Η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται στον δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας  (Τ.ΕΘ.Α.) και του υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου Α΄» με σκοπό την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Άμυνας και Υγείας, η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται στον δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα ήδη υφιστάμενα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ).

Το σημείο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επιλέγεται ως βέλτιστη λύση χωροθέτησης, καθώς γειτνιάζει με τα δύο προαναφερθέντα μεγάλα νοσοκομεία επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

«Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη»

«Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με το οποίο γίνεται πράξη ακόμη μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης με την καθοριστική συμβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη το Ταμείο Εθνικής Άμυνας «για την συνεισφορά του στην υλοποίηση αυτής της σπουδαίας παραχώρησης, η οποία αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο το βαθιά κοινωνικό πρόσημο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προάσπιση της ευημερίας των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Η έναρξη αυτού του εγχειρήματος είναι η υλοποίηση της δέσμευσης από μέρους της κυβέρνησης μας προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας». «Αυτό το νοσοκομείο θα λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων στον τομέα της υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» πρόσθεσε.

«Το έργο περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία ενός ογκολογικού συγκροτήματος που θα αποσκοπεί στη διάγνωση, τη θεραπεία και την προαγωγή της υγείας. Το νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 425 κλινών, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας» εξήγησε. «Στο συγκρότημα θα λειτουργήσει και μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου» επισήμανε.

Loading