Το μοναδικό σπίτι του τσαγιού στην Ελλάδα στην Κρηνίδα Σερρών

Τα τελευταία χρόνια προσελκύει κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας.

Το μοναδικό σπίτι του τσαγιού στην Ελλάδα, βρίσκεται στην Κρηνίδα Σερρών και τα τελευταία χρόνια προσελκύει κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας. Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να δεις κανείς πως εκχυλίζονται τα μείγματα τσαγιού από διάφορα μέρη φυτών.

propoli

«Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 4 χρόνια περίπου ήταν μία ανάγκη να δημιουργηθεί ένας χώρος, εδώ στον βοτανικό κήπο στην Κρηνίδα Σερρών ώστε να έρχονται επισκέπτες και να γίνονται κάποια μαθήματα γύρω από τα ελληνικά αρωματικά φυτά, την ελληνική βιοποικιλότητα αλλά και τους τρόπους χρήσης. Ένας πολύ ωραίος τρόπος χρήσης είναι φυσικά τα ροφήματα τα λεγόμενα τσάγια», όπως αναφέρει ο βοτανολόγος, Γιάννης Ζαλιδας.

Στο σπίτι του τσαγιού μπορείς να επιλέξει κανείς να κάνει μάθημα μίας ώρας κατά την οποία θα ενημερωθεί και θα δοκιμάσει δύο αφεψήματα, ενώ το τετράωρο μάθημα περιλαμβάνει βοτανο-ξενάγηση, αλλά και γευσιγνωσία.

«Έχουμε έναν συνδυασμό από μικρόκαρπα φρούτα τους δάσους όπως είναι το άγριο τριαντάφυλλο, ο κράταιγος, τα προύνα, τα κράνα, τα βατόμουρα, τα οποία όμως έχουν έναν δικό τους τρόπο εκχύλισης όπως βλέπετε. Τα εκχυλίζουμε μέσα σε θερμό, σε χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι κάνουμε τα υπόλοιπα, τα αφήνουμε για αρκετή ώρα, τουλάχιστον ένα δίωρο».

Όλα τα ροφήματα είναι χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. και ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους γεύση.

πηγή: ερτ

Aliri

Δείτε επίσης: Αργολίδα: Θα κολυμπήσουν επί 24 ώρες στο Άργος για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Loading