Βόλος: Εξασφάλιση πόσιμου νερού στο Σέσκλο

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Σέσκλο, όπου συμμετείχε  ο Δήμαρχος Βόλου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα που τροφοδοτεί το υδραγωγείο του Σέσκλου με 30 κυβικά νερό.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «Όταν κάποιοι βολοδέρνουν εκδίδοντας γελοίες και παραπλανητικές ανακοινώσεις και συγχρωτίζονται σε γραφικές λαϊκές συνελεύσεις, επιζητώντας λίγη δημοσιότητα και κανένα ψηφάκι, η Δημοτική Αρχή του Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ δίνουν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και των πολιτών».

propoli

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Είναι μια δράση πρωτοποριακή για την ΔΕΥΑΜΒ , όπου τα επιτεύγματα της επιστήμης τίθενται στην υπηρεσία της κάλυψης των αναγκών της καθημερινότητας.

Ο οικισμός του Σέσκλου, υδροδοτούνταν με νερό τεσσάρων (4) γεωτρήσεων. Ωστόσο από το 2010, οι γεωτρήσεις αυτές εμφάνισαν ποσοτική μείωση και ποιοτική επιβάρυνση, με αποτέλεσμα το διαθέσιμο νερό να επαρκεί οριακά.

Παρά το γεγονός της ανόρυξης γεωτρήσεων (τρεις τον αριθμό την δεκαετία που πέρασε), λύση δεν επετεύχθη καθώς είτε δεν βρέθηκε νερό, είτε το νερό που βρέθηκε ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και αφού τον Σεπτέμβριο του 2019 η υδροδότηση του οικισμού εξασφαλίστηκε με μεταφορά πόσιμου νερού με ειδικά για αυτό τον σκοπό βυτία, η ΔΕΥΑΜΒ επέλεξε σαν την προσφορότερη λύση για την απρόσκοπτη διανομή στο Σέσκλο νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, την εφαρμογή μιας καινοτόμας μεθόδου, αυτής της απονιτροποίησης.

Αξιοποιήθηκε για αυτό τον σκοπό υφιστάμενη γεώτρηση και αγωγοί μεταφοράς, το νερό της οποίας είχε νιτρικά στο όριο των 50 mg/l.

Aliri

Δείτε ακόμη:

Συνάντηση Ζέρβα με τον γραμματέα Χωροταξίας

Loading