Αφιέρωση στη μνήμη του Αχιλλέα Θεοφίλου, ενός σημαντικού μουσικού παραγωγού που συνέβαλε στην ελληνική μουσική σκηνή. Την Παρασκευή, 23 Μαΐου, οι συγγενείς και οι φίλοι του μουσικού παραγωγού Αχιλλέα Θεοφίλου θα του πουν το τελευταίο αντίο, έπειτα από την απώλειά του σε ηλικία 79 χρόνων, την Τρίτη 20 Μαΐου 2025. Η κηδεία του θα λάβει χώρα στις 12:00 στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης, όπου η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη μνήμη του για τους σκοπούς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η επιθυμία της οικογένειας είναι να ενισχυθεί το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προς τιμήν του.
Ο Αχιλλέας Θεοφίλου υπηρέτησε ως ο πρώτος σύζυγος της Χάρις Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Μάνο, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του στενού φίλου τους, Μάνου Λοΐζου. Παρά τον χωρισμό τους, οι δύο διατήρησαν εξαιρετικές σχέσεις. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μυτιλήνη, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Γενεύη και Κοινωνιολογία στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα.
Το 1970, επέστρεψε στην Αθήνα και εντάχθηκε σε μια γνωστή δισκογραφική εταιρεία, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο εμβληματικούς παραγωγούς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αντώνης Βαρδής, ο Γιάννης Πάριος και ο Στέλιος Καζαντζίδης. Η συμβολή του στη διαμόρφωση του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 1970 έως το 2006 θεωρείται εξαιρετικά σημαντική.
Πηγή περιεχομένου: in.gr