Αγρότες αποκλείουν το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ενόψει της άφιξης του Μητσοτάκη – Εντάσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Αγρότες αποκλείουν το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ενόψει της άφιξης του Μητσοτάκη – Εντάσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ

Αγρότες αποκλείουν το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη του Μητσοτάκη, με ένταση και κινητοποιήσεις για καθυστερήσεις πληρωμών.

Από το βράδυ της Δευτέρας, αγρότες έχουν αποκλείσει με τρακτέρ την περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα περιοδεύσει στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη το πρωί σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αγρότες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με ανακοίνωσή τους, οι αγρότες ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να μην περάσει από το σημείο, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει επισκέψεις στη Μαρώνεια και στον Σταθμό Συμπίεσης της ΔΕΣΦΑ στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Interplast.

Την ίδια στιγμή, αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί οργανώνουν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ζητώντας στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος πλήττεται από την ευλογιά. Η ανησυχία στις αγροτικές περιοχές αυξάνεται σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι κανονικές πληρωμές και πώς θα υποστηριχθούν οι παραγωγοί που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται πληρωμές συνολικού ύψους περίπου 950 εκατομμυρίων ευρώ, με τις καταβολές να ολοκληρώνονται μέσα στο 2025. Από την 1η Σεπτεμβρίου έως σήμερα, οι πληρωμές στους αγρότες ανέρχονται σε 153 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πληρωμές που ολοκληρώθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 58 εκατομμύρια ευρώ.

Loading

Play