Αγρότες μπλοκάρουν κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λιβαδειά

Αγρότες μπλοκάρουν κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λιβαδειά

Αγρότες διαμαρτύρονται για τη στήριξη της παραγωγής τους, μπλοκάροντας κυβερνητική συνάντηση στη Λιβαδειά. Στη Λιβαδειά, συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 7 Οκτωβρίου, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη Βοιωτία από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο. Η γη μας, ο κόπος μας, η αξιοπρέπειά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Προκειμένου να προσεγγίσουν την αίθουσα όπου διεξαγόταν η σύσκεψη, οι αγρότες αντιμετώπισαν αντίσταση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών. Παρ’ όλα αυτά, οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο και να φτάσουν με τρακτέρ έξω από το Διοικητήριο, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους.

Αντιπροσωπεία αγροτών κατάφερε να εισέλθει στην αίθουσα και να επικοινωνήσει με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαιτώντας άμεσες λύσεις για την κρίση που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Οι αγρότες βρίσκονται σε οριακό σημείο, διεκδικώντας τη στήριξη που τους έχει υποσχεθεί. Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων αποφάσισαν τελικά να αποχωρήσουν από τη σύσκεψη.

Η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο της Βοιωτίας έχει φτάσει σε αδιέξοδο, με τους Αγροτικούς Συλλόγους Λιβαδειάς και Ορχομενού να εκδίδουν κάλεσμα για κινητοποίηση. “Δεν αντέχουμε άλλο την αδιαφορία, τα ψεύτικα λόγια και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”, τονίζουν, αναφερόμενοι στις εξοντωτικές τιμές των καυσίμων, των εφοδίων, αλλά και στις καθυστερημένες επιδοτήσεις.

Η διαμαρτυρία σκοπεύει να φέρει στο προσκήνιο τα κρίσιμα ζητήματα που πλήττουν τους αγρότες, δηλώνοντας με αποφασιστικότητα: “Πάμε για να φωνάξουμε δυνατά ότι δεν πάει άλλο. Θα μας βρουν απέναντι, δυναμικούς και αποφασισμένους.”

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play