Αγρότες: Έτοιμοι να υποδεχτούν τον νέο χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους

Αγρότες: Έτοιμοι να υποδεχτούν τον νέο χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους

Οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι, καλώντας την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα τους. Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προετοιμάζονται να υποδεχτούν τον νέο χρόνο στα μπλόκα τους. Έχουν αναδιατάξει τα τρακτέρ τους ώστε να διευκολύνουν την έξοδο των εκδρομέων και, την Κυριακή, κατά την πανελλαδική τους σύσκεψη στα Μάλγαρα, θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. Μετά από ένα μήνα συνεχών κινητοποιήσεων, οι αγρότες απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις μεθοδεύσεις και να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται στο πλευρό τους, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον δίκαιο αγώνα τους. Ο αγώνας τους, όπως αναφέρουν, είναι αγώνας επιβίωσης, με την αποφασιστικότητα τους να μεγαλώνει απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση φαίνεται να παραμένει με την πλάτη στον τοίχο, ποντάροντας σε διχαστικές τακτικές για να σπάσει την ενότητα του αγροτικού μετώπου, ενώ ταυτόχρονα απειλεί με σκληρές στάσεις αν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε την ύπαρξη ενός plan B, το οποίο περιλαμβάνει αυστηρές κυρώσεις για όσους αρνούνται τον διάλογο.

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται και στα μπλόκα, με τους αγρότες της Νίκαιας Λάρισας να διατηρούν τη θέση τους και να επιτρέπουν την κυκλοφορία σε σημαντικό μέρος του οδικού δικτύου για τις εορτές. Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα γιορτάσουν το νέο έτος στο μπλόκο, καλώντας τις οικογένειές τους και τον τοπικό πληθυσμό να συμμετάσχουν.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στα υπόλοιπα μπλόκα, με την κατάσταση να παραμένει τεταμένη και την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες ενέργειές της.

in.gr

Loading

Play