Αναγνωστοπούλου: Η ΝΔ θέλει να καλύψει πρόσωπα που κόστισαν στο δημόσιο

«Η ΝΔ θέλει να καλύψει ανθρώπους, πρόσωπα τα οποία έχουν κοστίσει στο δημόσιο συμφέρον», δήλωσε η βουλευτής Αχαΐας και αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Θέματα αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για την απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, καθώς και για τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα σχετικά με τη δήμευση περιουσιών προσώπων που διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

propoli

«Για το άρθρο 86 του Συντάγματος η ερμηνευτική δήλωση αφορά στα αδικήματα που έχουν τελεστεί επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων, όχι αυτά κατά την άσκηση των καθηκόντων», ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου, σημειώνοντας ότι αν δεν μπει ερμηνευτική δήλωση, π.χ. στη Novartis αν προκύψουν αδικήματα για πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να παραγραφούν. «Χρειάζεται κατ’ εμάς αυτή η ερμηνευτική δήλωση, για να καλύψει και όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν έχουν παραγραφεί και δεν πρέπει να παραγραφούν. Δυστυχώς, τουλάχιστον στην Επιτροπή -είναι η εισηγητική πρόταση της Επιτροπής κι η Ολομέλεια μπορεί να αλλάξει την ψηφοφορία- η ΝΔ όπως και το ΚΙΝΑΛ δε δέχθηκαν να εισαχθεί αυτή η ερμηνευτική δήλωση που ζητάμε εμείς κι έχει ζητήσει και ο κ. Τσίπρας από τον πρωθυπουργό», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, για τις ποινικές διώξεις στους τραπεζίτες, καθώς και τη δήμευση των περιουσιών των προσώπων τα οποία κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Μήπως όλη αυτή η φασαρία για την αστυνομοκρατία, για το ότι υπάρχει ανομία από τους νέους, παραβατικότητα, έρχεται να καλύψει το έγκλημα, που οδήγησε τη χώρα εδώ που την οδήγησε και αφορά τη διαφθορά και τη διαπλοκή;».

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Φρουζής του οποίου έχουν δημευτεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ είπε ότι θα πει στον δικηγόρο του να δει τη νέα διάταξη, γιατί τον ευνοεί και μπορεί να πάρει πίσω τη δημευμένη του περιουσία», παρατήρησε. Σχετικά με την υπόθεση Novartis επισήμανε ότι «το θέμα είναι ο κ. Φρουζής με ποιους είχε συναλλαγές, πώς κινούταν η τιμή των φαρμάκων -κατεξοχήν της Novartis- λόγω των σχέσεων που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και […] αν αυτό μπορεί να απαντηθεί, εκεί είναι το ζήτημα για να δούμε πώς και πόσο και σε τι βάθος και ποσό έχει κατασπαταληθεί δημόσια περιουσία».

Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης Μητσοτάκη- Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είμαστε υπέρ και καλά έκανε και συναντήθηκε και χαίρομαι που ήταν και στη Θεσσαλονίκη -ξέρουμε τι έγινε και ποια στοιχεία βρέθηκαν στην επιφάνεια, φωνάζοντας για προδότες, ότι πουλήθηκε η Μακεδονία». Σχετικά με την καμπάνια για τα μακεδονικά προϊόντα σημείωσε ότι επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «είχε γίνει διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, είχαμε κι εμείς ως κυβέρνηση μεριμνήσει να προστατεύσουμε και βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών τα μακεδονικά προϊόντα, αυτό είναι το κρίσιμο και αυτό το υπηρετούμε με συνέπεια».

Σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού τόνισε ότι: «θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πιέσουμε όσο μπορούμε να φανεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα δείχνουν ότι οι χώρες που είναι στα σύνορα, όπως η Ελλάδα ή η Ιταλία δεν είναι οι χώρες που θα γίνουν αποθήκες ψυχών».

*Τη συνέντευξη πήρε η Σοφία Παπαδοπούλου

 

©Πηγή: amna.gr

Loading