Μπουκατίνι με ελιές, ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό: Μια συνταγή καλοκαιρινής γεύσης

Μπουκατίνι με ελιές, ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό: Μια συνταγή καλοκαιρινής γεύσης

Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή μπουκατίνι με ελιές και ντοματίνια που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας. Η εποχή μπορεί να έχει προχωρήσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο καιρός συνεχίζει να μας θυμίζει το καλοκαίρι. Οι γεύσεις και οι αρώματα της Μεσογείου εξακολουθούν να μας προσελκύουν. Γι’ αυτό, η παρακάτω συνταγή φέρει το άρωμα των διακοπών και είναι ιδανική για τις μέρες που διανύουμε.

Η συνταγή αυτή, με μπουκατίνι, ελιές, ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό, αποδεικνύει την τέχνη της απλότητας με αγνά υλικά.

Υλικά:

– 250 γρ. μπουκατίνι

– 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 2 κ.σ. κάπαρη

– 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (κομμένες σε ροδέλες ή ολόκληρες)

– 2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή ολόκληρες και ελαφρώς πατημένες)

– 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

– 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

– Παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

– 1 πρέζα μπούκοβο

Διαδικασία:

1. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί.

3. Προσθέστε τα ντοματίνια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

4. Ρίξτε τις ελιές, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και, αν επιθυμείτε, λίγο μπούκοβο. Ανακατέψτε καλά για 2-3 λεπτά.

5. Σουρώστε τα μπουκατίνι κρατώντας λίγο από το νερό τους και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα.

6. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δέσει η σάλτσα.

7. Σερβίρετε τα μπουκατίνι γαρνίροντας με φύλλα φρέσκου βασιλικού και, αν θέλετε, με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Η απλότητα της συνταγής και η φρεσκάδα των υλικών καθιστούν αυτό το πιάτο ιδανικό για κάθε γεύμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play