Η επίδραση του πολέμου στο ουκρανικό ποδόσφαιρο: Πτώση στην UEFA και προκλήσεις για την Σαχτάρ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, μίλησε για την απότομη πτώση της Ουκρανίας στην κατάταξη της UEFA και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ουκρανικό πρωτάθλημα. Ο πόλεμος σίγουρα έχει επηρεάσει το επίπεδο του πρωταθλήματός μας, με αγώνες που διεξάγονται κυρίως σε ασφαλέστερες περιοχές λόγω της κατάστασης. Ο Πάλκιν τόνισε πως παίκτες από το εξωτερικό αρχίζουν να υπογράφουν συμβόλαια με τις ομάδες, κάτι που συνιστά θετικό σημάδι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, σημείωσε: Δεν παίζουμε πια αγώνες στα ανατολικά της χώρας και οι προκλήσεις είναι τεράστιες, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές διακόπτουν συχνά τα παιχνίδια. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να διατηρήσουν μια κανονική ζωή, η πραγματικότητα είναι σκληρή, με καθημερινές επιθέσεις και τον κόσμο να είναι εξαντλημένος, σωματικά και ψυχικά.
Στην προοπτική των τελευταίων ετών, ο Πάλκιν υπογράμμισε τη δραματική πτώση της Ουκρανίας από την 12η στην 27η θέση της UEFA, σε μόλις τρία χρόνια, σε αντίθεση με την Πολωνία που κατέγραψε αύξηση από την 28η στην 13η θέση. Η ανθεκτικότητα και η απόφαση των προπονητών και ποδοσφαιριστών να παραμείνουν στην Ουκρανία υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μια μαρτυρία του χαρακτήρα τους και μια πηγή έμπνευσης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr