Διάβημα του υπουργείου εξωτερικών προς τον ισραηλινό πρεσβευτή για προσβλητικά σχόλια του Μπεν Γκιβρ

Διάβημα του υπουργείου εξωτερικών προς τον ισραηλινό πρεσβευτή για προσβλητικά σχόλια του Μπεν Γκιβρ

Διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προσβολές του Μπεν Γκιβρ προς μέλη της ελληνικής αποστολής στη Γάζα. Το Υπουργείο Εξωτερικών προχωρά σε διάβημα προς τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, σχετικά με βίντεο που κυκλοφόρησε από το Middle East Eye. Στο βίντεο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Μπεν Γκιβρ, χλευάζει μέλη του στολίσκου αλληλεγγύης για τη Γάζα, αποκαλώντας τους τρομοκράτες. Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών υποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αντίθεση της Αθήνας σε τέτοιες προσβλητικές δηλώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κατς ενδέχεται να κληθεί στο Υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει επίσης προγραμματίσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του για να εκφράσει την έντονη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ανάρτησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας την προσβλητική στάση του Γκιβρ και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε αυτόν από άλλες χώρες. Ο Χαρίτσης καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να διασφαλίσει την επιστροφή των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Γάζα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play