Διχασμός στις σχέσεις του ΥΠΕΘΑ με το Μέγαρο Μαξίμου: Το παρασκήνιο γύρω από τις αυξήσεις στον στρατό

Διχασμός στις σχέσεις του ΥΠΕΘΑ με το Μέγαρο Μαξίμου: Το παρασκήνιο γύρω από τις αυξήσεις στον στρατό

Αναλυτική επισκόπηση των αντιφάσεων μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Μαξίμου για τις στρατιωτικές αυξήσεις. Ήταν 9 Δεκεμβρίου όταν ο Νίκος Δένδιας δημοσίως εξέφρασε την δυσαρέσκειά του προς το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ψήφο του πολυνομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις για τους στρατιωτικούς. Το σχόλιο αυτό επιλέχθηκε στρατηγικά να διατυπωθεί την ημέρα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Στρατόπεδο Παπάγου, παρουσία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους. Το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων με το πρόγραμμα που έχει δεν μας επέτρεψε να ψηφίσουμε ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, όπως πολύ θα ήθελα, είπε χαρακτηριστικά ο Δένδιας, αποκαλύπτοντας την πίεση που ασκήθηκε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στη Βουλή στις 20 Οκτωβρίου για διαβούλευση. Από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και δέχθηκε αντιδράσεις από τους Υπαξιωματικούς, καθώς και κριτική από την αντιπολίτευση. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου ωστόσο το υπουργείο παρέμενε χωρίς ενημέρωση, προαναγγέλλοντας περαιτέρω καθυστερήσεις στην ψήφο του νομοσχεδίου.

Η κατάσταση γύρω από το νομοσχέδιο συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία, με τους κύκλους του ΥΠΕΘΑ να εκφράζουν φόβους για ένα καψώνι στον Δένδια, εν μέσω πολιτικών αναταραχών. Εν τέλει, επιβεβαιώθηκε ότι το νομοσχέδιο θα εξεταστεί στις αρμόδιες Επιτροπές στις 17 και 19 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τις πιέσεις που ασκήθηκαν για την προώθησή του. Στο τέλος της ημέρας, η δυσαρέσκεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ενδέχεται να δεσμεύει το Μέγαρο Μαξίμου για τυχόν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play