Ανακαλύψτε τη συνταγή για έναν πεντανόστιμο κορμό σοκολάτας με μπανάνα και φουντούκια, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Μετά από περίπου δύο μήνες διακοπών, το Buongiorno επιστρέφει για τη νέα του σεζόν, και μαζί του έρχεται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ανανεωμένος και έτοιμος για νέες γαστρονομικές προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συνταγή, που αναμφίβολα θα μας γλυκάνει και θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε ότι το καλοκαίρι έχει περάσει: κορμός σοκολάτας με γέμιση μπανάνας και φουντουκιών.
Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη, αλλά η προσεκτική εκτέλεση των οδηγιών θα οδηγήσει σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
– 250 γρ μπισκότα
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 60 γρ ινδική καρύδα
– 3 κ.σ. κακάο
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
– 3 μπανάνες
– 3 κ.σ. μέλι
– 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
– 2 κ.σ. κονιάκ
– 100 γρ φουντούκια
Για την προετοιμασία, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα, λίγο κακάο και ινδική καρύδα. Αναμειγνύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα και τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα, πιέζοντάς το να καλύψει την επιφάνεια.
Για τη γέμιση, κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις συνδυάζουμε σε ένα μπολ με το μέλι, το κονιάκ και την κανέλα, ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από τη βάση του κορμού και τυλίγουμε προσεκτικά με τη λαδόκολλα για να αποκτήσει το σχήμα του κορμού. Τέλος, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει πριν το σερβίρουμε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr