Ανακαλύψτε δύο μοναδικές συνταγές για γεμιστά, ιδανικές για καλοκαιρινές οικογενειακές στιγμές. Είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα της καλοκαιρινής μας διατροφής, που έχουν συνδεθεί με τις αναμνήσεις από τα μεσημέρια των διακοπών, σε μια βεράντα με θέα τη θάλασσα. Στο παρόν άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε δύο συνταγές για γεμιστά, μία παραδοσιακή και μία πιο εναλλακτική.
Γεμιστά όπως τα έφτιαχνε η μαμά
Υλικά:
– 6 ώριμες ντομάτες
– 6 πιπεριές
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 τριμμένα καρότα
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– 1 ματσάκι δυόσμο
– 1/2 ματσάκι άνηθο
– 200 γρ ρύζι Καρολίνα
– 100 ml ελαιόλαδο
– 4 ντομάτες τριμμένες
– 1 κγ μέλι
– 500 γρ πατάτες baby
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Αρχίζουμε με τις ντομάτες. Κόβουμε το καπάκι τους και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους, όπως κάνουμε και με τις πιπεριές. Τα σπόρια που βγάζουμε δεν τα πετάμε αλλά τα βάζουμε σε ένα μίξερ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, λίγο λάδι και χτυπάμε καλά. Γεμίζουμε τη ντομάτα μέχρι τη μέση με το μείγμα και προσθέτουμε το ρύζι. Αφού γεμίσουμε όλες τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Λαχανικά εποχής γεμιστά με ρύζι και κιμά
Υλικά:
– 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
– 4 πιπεριές κόκκινες και πορτοκαλί
– ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
– 2 φλιτζανάκια ρύζι
– 1 ποτηράκι λευκό κρασί
– 150 γρ. τυρί τριμμένο
– 1 κρεμμύδι ξερό
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 3 ώριμες ντομάτες
– 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας
– 80 γρ. ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβετε το καπάκι από τα κολοκυθάκια και τα κρατάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αδειάζετε το εσωτερικό τους. Κόβετε επίσης το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τα σπόρια. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε την μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τον κιμά. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Αφού κατεβάσετε τον κιμά από τη φωτιά, ρίχνετε το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το μείγμα, τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις τριμμένες ντομάτες με το χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε τα γεμιστά λαχανικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr