Ανακαλύψτε δύο νόστιμες σαλάτες που μετατρέπουν το γεύμα σας σε γιορτή με φρέσκα υλικά και γεύσεις. Η σαλάτα έχει εξελιχθεί σε ένα γαστρονομικό πιάτο που δεν περιορίζεται πλέον σε ρόλο συνοδευτικού. Στις επόμενες προτάσεις, θα παρουσιάσουμε δύο χορταστικές συνταγές, οι οποίες αναδεικνύουν την ευρηματικότητα της σύγχρονης κουζίνας, όπως αποδείχθηκε και στην εκπομπή του Buongiorno. Μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει ένα χορταστικό πιάτο, όπως οι δύο συνταγές που ακολουθούν.
Πικάντικη σαλάτα με noodles, κοτόπουλο και λαχανικά
*Υλικά:*
– 150 γρ noodles
– 200 γρ στήθος κοτόπουλο
*Για το dressing:*
– 4 κσ λευκό ξύδι
– 3 κσ ταχίνι
– 4 κσ σάλτσα σόγιας
– 3 κσ σησαμέλαιο
– 3 κσ μέλι
*Για τη σαλάτα:*
– 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
– 1 κσ τζίντζερ
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 2 αγγουράκια
– 2 καρότα
– 1 ματσάκι κόλιανδρο
– 10 φύλλα μέντας
– 1 κσ σουσάμι
– αλάτι, πιπέρι
*Το μυστικό:*
Η σωστή ισορροπία στα υλικά είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε την υπερβολική πικάντικη γεύση, και μια κουταλιά ταχίνι στο τέλος προσθέτει μοναδικότητα.
*Διαδικασία:*
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κάρι, το τσίλι, τον βασιλικό, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σόγια, το αγγούρι, το καρότο και το κολοκύθι. Στο τέλος, προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε. Παράλληλα, βράζουμε τα noodles και τα ρίχνουμε στο τηγάνι όταν είναι έτοιμα.
Fajitas σαλάτα με κοτόπουλο και τορτίγια
*Υλικά:*
– 600 γρ μπούτι κοτόπουλου
– 1 κσ καπνιστή πάπρικα
– 1 κ.γ. κύμινο
– 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
– 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
– 50 ml ελαιόλαδο
– 1 κίτρινη πιπεριά
– 1 πράσινη πιπεριά
– 2 αβοκάντο
– 150 γρ κόκκινα φασόλια
– 200 γρ βρασμένο καλαμπόκι
– 1 ματσάκι κόλιανδρου
– 1 μαρούλι
– 100 γρ ανανά
– 2 τορτίγιες
– 60 ml ελαιόλαδο
– χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1/2 ματσάκι κόλιανδρου
– 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
– 1 κ.γ. μέλι
– 1 κ.γ. μουστάρδα
*Διαδικασία:*
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο για σοτάρισμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζάχαρη, τσίλι, κύμινο και χυμό από λάιμ. Μετά, ρίχνουμε τις πιπεριές, τον ανανά, κόλιανδρο και τα κόκκινα φασόλια. Όταν όλα είναι έτοιμα, προσθέτουμε μουστάρδα, μέλι και χυμό λάιμ. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια τορτίγια και την ψήνουμε στον φούρνο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr