Ανακαλύψτε δύο απολαυστικές συνταγές γλυκών που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση, ιδανικές για το Σαββατοκύριακο. Με την έλευση του Σαββατοκύριακου, προσφέρουμε δύο ξεχωριστές συνταγές γλυκών, που δημιουργήθηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην κουζίνα του Buongiorno. Το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα και το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι είναι ιδανικά για να γλυκάνουν τις στιγμές σας.
Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
Τα υλικά:
– 250 γρ βούτυρο
– 2 συσκευασίες σαντιγί φράουλας
– 2 ζαχαρούχα γάλατα
– 200 ml χυμό λεμονιού
– 50 γρ τυρί κρέμα
– 600 γρ μπισκότα
– 120 γρ λευκή σοκολάτα
– 1 πρέζα αλάτι
– 500 γρ φράουλες
– 350 γρ ζάχαρη
Η διαδικασία:
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Θερμαίνουμε το μείγμα, προσέχοντας να μην βράσει. Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα, τη σαντιγί και το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας μέχρι να προκύψει ομοιογενής κρέμα. Αλέθουμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για δύο ώρες για να σφίξει. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και το cheesecake είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.
Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι
Τα υλικά:
– 200 ml καφές φίλτρου
– 300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
– 100 γρ κακάο
– 200 γρ μέλι
– 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 300 γρ γιαούρτι ΦΑΓΕ
– 200 ml ελαιόλαδο
– 3 αυγά
– 1 κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο:
– 150 γρ γάλα
– 100 γρ ΦΑΓΕ Total 5%
– 200 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
Η διαδικασία:
Για το γλάσο, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη σοκολάτα και το γιαούρτι και το διατηρούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας. Για το κέικ, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο χυλό. Σταδιακά ρίχνουμε τον καφέ, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο κακάο, ανακατεύοντας καλά. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφού ψηθεί το κέικ, περιχύνουμε με το γλάσο και η συνταγή ολοκληρώνεται.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
