Ανακαλύψτε δύο γλυκές συνταγές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα κάνουν τη Δευτέρα σας πιο γλυκιά. Η Δευτέρα συχνά δεν θεωρείται η πιο αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας, ωστόσο μερικές γλυκές δημιουργίες μπορούν να ανατρέψουν αυτή την αντίληψη. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno παρουσιάστηκαν δύο εξαιρετικές συνταγές, οι οποίες θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Οι συνταγές είναι απλές και απαιτούν ελάχιστο εξοπλισμό, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για κάθε μάγειρα.
Σπιτικά soft cookies
Υλικά:
– 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 120 γρ. βούτυρο
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 50 γρ. ζάχαρη
– 1 αυγό
– 2 βανίλιες (ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
– 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
– 100 γρ. χουρμάδες
– Αλάτι
Το μυστικό:
Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί μίξερ. Όλα γίνονται με το χέρι, και η σειρά προσθήκης των υλικών είναι κρίσιμη. Ανακατεύουμε προς μία κατεύθυνση για να διατηρήσουμε τον αέρα στο μείγμα.
Διαδικασία:
1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τους χουρμάδες.
3. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σιγά σιγά προσθέτουμε τη ζάχαρη.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
6. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά. Η συνταγή ολοκληρώθηκε.
Κορμός σοκολάτας με γέμιση μπανάνας και φουντούκια
Υλικά:
– 250 γρ. μπισκότα
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 60 γρ. ινδική καρύδα
– 3 κ.σ. κακάο
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τη γέμιση:
– 3 μπανάνες
– 3 κ.σ. μέλι
– 1/2 κανέλα σκόνη
– 2 κ.σ. κονιάκ
– 100 γρ. φουντούκια
Διαδικασία:
1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και την καρύδα.
2. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να δέσει.
3. Το τοποθετούμε σε λαδόκολλα και πιέζουμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
4. Για τη γέμιση, κόβουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε σε μπολ μαζί με το μέλι, το κονιάκ και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά.
5. Αφού η γέμιση είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από τη βάση και τυλίγουμε τη λαδόκολλα για να σχηματίσουμε τον κορμό.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και το γλυκό είναι έτοιμο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr