Ανακαλύψτε δύο απολαυστικές καλοκαιρινές συνταγές ζυμαρικών, ιδανικές για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Καλοκαίρι και ζυμαρικά είναι έννοιες που συνδυάζονται με ευκολία. Σε αυτή την παρουσίαση, σας προσφέρουμε δύο ξεχωριστές συνταγές από την κουζίνα του Buongiorno που θα ανανεώσουν το τραπέζι σας και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Λιγκουίνι με σάλτσα από ψητές πιπεριές
*Τα υλικά:*
– 500 γρ. λιγκουίνι
– 3 κόκκινες πιπεριές
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 πορτοκαλί πιπεριές
– 2 κίτρινες πιπεριές
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 80 ml ελαιόλαδο
– 1 κόκκινο κρεμμύδι
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 10 φύλλα βασιλικού
– 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– αλάτι
– πιπέρι
*Η διαδικασία:*
Αρχικά, τοποθετούμε τις πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφού ψηθούν, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις επεξεργαζόμαστε στο μπλέντερ. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε τον βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγη κρέμα γάλακτος και πάπρικα καπνιστή. Παράλληλα, βράζουμε τα λιγκουίνι και μόλις είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Στροφτόνι με πέστο βασιλικού, ντομάτας και αμύγδαλα
*Τα υλικά:*
– 500 γρ. στροφτόνι με ντομάτα
– 2 φρέσκα κρεμμύδια
– 80 γρ. κάπαρη
– 80 ml λευκό κρασί
– 1 κιλό ντοματίνια
– 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
– 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
– 80 γρ. ανθότυρο
*Για το πέστο:*
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 100 ml ελαιόλαδο
– 2 ματσάκια βασιλικού
– αλάτι
– πιπέρι
*Η διαδικασία:*
Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες και λίγο σκόρδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής σάλτσα. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με την κάπαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα. Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα στροφτόνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να ολοκληρώσουμε το πιάτο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr