Δύο ξεχωριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό

Δύο ξεχωριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό

Ανακαλύψτε δύο εύκολες και νόστιμες συνταγές για σπιτικό παγωτό, ιδανικές για το καλοκαίρι. Με την καλοκαιρία να έχει πλέον εγκατασταθεί, σας προτείνουμε δύο γευστικές συνταγές για σπιτικό παγωτό, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, μαζί με τη Φαίη Σκορδά.

Το παγωτό carrot cake συνδυάζει γεύσεις από καρότο, κανέλα και καρύδια, προσφέροντας μια ιδιαίτερη απόλαυση.

Συνταγή για παγωτό carrot cake

*Υλικά:*

– 30 γρ βούτυρο

– 130 γρ τριμμένα καρότα

– 70 γρ καστανή ζάχαρη

– 1 πρέζα αλάτι

– 1 κ.γ. κανέλα

– 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

– 120 γρ τυρί κρέμα

– 400 γρ ζαχαρούχο γάλα

– 2 βανίλιες

– 400 γρ κρέμα γάλακτος

– 70 γρ καρύδια τριμμένα

*Διαδικασία:*

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα καρότα με την καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν προσθέσουμε τα μπαχαρικά. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε με το μείγμα του καρότου και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα καρύδια. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε μια φόρμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Η τουρτα charlotte με παγωτό αρμενοβίλ προσφέρει μια κρεμώδη και αφράτη υφή που θα ενθουσιάσει κάθε γευστικό μας φίλο.

Συνταγή για τουρτα charlotte με παγωτό αρμενοβίλ

*Υλικά:*

*Για το αρμενοβίλ:*

– 10 τμχ μπεζέδες

– 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

– 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

– 200 γρ ζωική κρέμα γάλακτος

– 100 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα

– 70 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

*Για την charlotte:*

– 200 γρ μπισκότα σαβαγιάρ

– 30 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

– 5 τμχ μπεζέδες

*Διαδικασία:*

Αρχικά, χτυπάμε ξεχωριστά τη ζωική και τη φυτική κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, τις ενώνουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Σπάμε τους μπεζέδες και τους ενσωματώνουμε στο μείγμα. Για την charlotte, τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σε μια φόρμα και ρίχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και το επιδόρπιο είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play