Εύκολη συνταγή για μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια

Εύκολη συνταγή για μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια

Ανακαλύψτε μια απλή και νόστιμη συνταγή για μπέργκερ που θα ενθουσιάσει τους φίλους σας. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food, ωστόσο σπάνια φτιάχνουμε μπέργκερ στο σπίτι. Γι’ αυτό, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας παρουσιάσει μια απλή και νόστιμη συνταγή, ιδανική για τις συγκεντρώσεις με φίλους. Μαζί με τη Φαίη Σκορδά, ο Σκαρμούτσος μας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στη διαδικασία παρασκευής ενός απολαυστικού μπέργκερ, γεμάτου γεύση και αρώματα.

Τα υλικά περιλαμβάνουν:

– 1 συσκευασία μοσχαρίσιο μπιφτέκι Ifantis

– 4 ψωμάκια brioche

– 8 φέτες μπέικον

– 4 φέτες cheddar

– 2 κ.σ. μαγιονέζα

– 4 φύλλα μαρουλιού

– 500 γρ. λευκά κρεμμύδια

– 100 γρ. καστανή ζάχαρη

– 30 ml ελαιόλαδο

– 40 ml σάλτσα Worcestershire

Για τη μαρμελάδα ντομάτας:

– 500 γρ. ντοματίνια

– 100 γρ. μέλι

– 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

– 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

– 1 κ.γ. αλάτι

Η διαδικασία αρχίζει με την παρασκευή της μαρμελάδας ντομάτας: Σε ένα μίξερ, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, το μέλι, το βαλσάμικο και το αλάτι, χτυπώντας τα μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Σε ένα ζεστό τηγάνι, ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε τα λευκά κρεμμύδια και το μπέικον. Βάζουμε το μπιφτέκι πάνω στα κρεμμύδια και ρίχνουμε λίγο βαλσάμικο για να καραμελώσει. Όταν το μπιφτέκι είναι έτοιμο, τοποθετούμε το τυρί πάνω του για να λιώσει, αλείφουμε την μαρμελάδα ντομάτας και τη μαγιονέζα στο ψωμάκι, και στη συνέχεια συναρμολογούμε το μπέργκερ με το μαρούλι και τα κρεμμύδια.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους!

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play