Ανακαλύψτε μια απολαυστική και υγιεινή συνταγή παπαρδέλες με μανιτάρια και σπαράγγια, ιδανική για χορτοφάγους. Μια συναρπαστική συνταγή ζυμαρικών, γεμάτη ιταλικές γεύσεις και αρώματα, περιμένει να την ανακαλύψετε. Οι παπαρδέλες με μανιτάρια, σπαράγγια και σκόρδο συνδυάζουν πλούσιες γεύσεις που θα σας ταξιδέψουν στην Ιταλία.
Το μυστικό για να απογειώσετε γευστικά αυτό το πιάτο είναι μια κουταλιά λάδι τρούφας, που θα προσθέσει ένα ιδιαίτερο άρωμα.
Υλικά:
– 250 γρ. παπαρδέλες ή ταλιατέλες
– 200 γρ. μανιτάρια (λευκά, καφέ ή πορτσίνι) σε μεγάλα κομμάτια
– 150 γρ. σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια των 4-5 εκ.
– 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
– 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
– 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
– Λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο (προσοχή να μην καεί). Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Στο τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, ανακατεύουμε καλά και δένουμε τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και, αν επιθυμούμε, με ξύσμα λεμονιού ή μπούκοβο για επιπλέον άρωμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr