O διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα ηπατίτιδας και σε ενήλικες.
Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ότι την επιστημονική κοινότητα την ανησυχεί η σοβαρότητα των περιστατικών και όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας που έχει καταγραφεί σε μικρά παιδιά.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι δεν είναι απίθανο να σημειωθούν κρούσματα και σε ενήλικες.
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρασσάς:
«Μιλάμε προς το παρόν για περίπου 200 περιπτώσεις κρουσμάτων παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες, κάτι που είναι τρεις-τέσσερις φορές πάνω από τον αναμενόμενο αριθμό αυτών των επικίνδυνων παθήσεων. Περίπου 10% των παιδιών που έχουν αυτή τη μορφή ηπατίτιδας έχουν χρειαστεί μεταμόσχευση».
Ίσως δούμε και σε ενήλικες, σημείωσε, και πρόσθεσε:
«Σίγουρα δεν είναι κάτι που οφείλεται στα εμβόλια, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των παιδιών αυτών δεν είχαν καν εμβολιαστεί. Οι πιθανότερες εξεταζόμενες περιπτώσεις αφορούν στη σύμπτωση των διαφορετικών ιών -αδενοϊού συνδυαστικά με νόσηση λ.χ. από covid- είτε σε κάποια μετάλλαξη ενός αδενοϊού με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτή την πάθηση».
Οι ενδείξεις για τους γονείς – Στα μάτια το πρώτο σημάδι
Όσον αφορά στα συμπτώματα που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος.
Όσο για τα άλλα συμπτώματα αυτά είναι:
Αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων
Κνησμός στο σώμα
Πυρετός
Ναυτία
Πόνος στη κοιλιά
Δείτε επίσης: LIVE: Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη και Σάνα Μαρίν μετά τη συνάντησή τους
- Αδιέξοδο στην αυτοδυναμία: Η ΝΔ και τα μετεκλογικά παζάρια της επόμενης μέρας
- Τραμπ: «Πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία»
- Στο επίκεντρο η συνάντηση του γραμματέα της ΠΕ της ΕΛΑΣ με την ομάδα επικοινωνίας του Τομέα Νέας Γενιάς – Έρχονται στοχευμένες δράσεις
- Σοκ στο Ιλινόις: κτηνίατρος σκότωσε τους γονείς, τον γιο και τη σύντροφό του πριν αυτοκτονήσει
- Οικονομικό έγκλημα: Πώς αλλάζουν από το 2027 οι έλεγχοι σε τράπεζες και επιχειρήσεις
![]()

