Το πλοίο Euroferry Olympia εξακολούθει να φλέγεται τη στιγμή που η μία πληροφορία για την τύχη των επιβατών του διαδέχεται την άλλη.
Ειδικότερα, μετά την διάσωση του Λευκορώσου, υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ακόμη πέντε επιζώντες στο πλοίο.
Ωστόσο, τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.
Διασώθηκε ένας 21χρονος Λευκορώσος
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκε στην πρύμνη ένας 21χρονος Λευκορώσος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα και αυτή την ώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης.
Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Γιώργος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν και άλλοι επιζήσαντες στο φλεγόμενο πλοίο και γι’ αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.


Ο 21χρονος διασωθείς Λευκορώσος, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά».
Στο Νοσοκομείο αναμένεται αυτή την ώρα να μεταβούν άνδρες της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας με μεταφραστή για να πάρουν κατάθεση από τον 21χρονο.
Παράλληλα, η αγωνία κορυφώνεται για τους αγνοούμενους, με τους συγγενείς τους να περιμένουν ένα θετικό νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν μετά τον εντοπισμό και τη διάσωση του 21χρονου.
Τέλος, τονίζεται πως το πλοίο, λόγω μεταβολής του καιρού, ρυμουκλήθηκε με ασφάλεια, αργά το βράδυ στο λιμάνι της Κασσιόπης, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας.
Δείτε επίσης: Φωτιά στο πλοίο: Για ακόμα μια μέρα στο λιμάνι οι συγγενείς των αγνοουμένων – Ελπίδα η ανεύρεση του αγνοούμενων το πρωί
- Τελετή Επίδοσης Διαπιστευτηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο από τους νέους πρέσβεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ιράκ
- Στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Δήμος Αθηναίων φύτεψε 2.000 νέα φυτά και έβαλε 1.100 τ.μ. γκαζόν
- Μιανμάρ: Πρώτη επαφή μετά από πέντε χρόνια για τον γιο της Αούνγκ Σαν Σου Τσι
- «Desert Chant»: Η συνεργασία Τίμοθι Σαλαμέ και Χανς Ζίμερ στο σάουντρακ του «Dune: Part Three»
- Booking.com: πλήρης συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ψευδείς καταχωρίσεις και διαδικτυακές απάτες
![]()
