Άρθρο στην εφημερίδα «Η καθημερινή της Κυριακής» δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας. «Η κυβέρνηση προχώρησε στην τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξοδεύοντας το 25% του εθνικού εισοδήματος, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», αναφέρει ενω παράλληλα σημειώνει ότι «το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το εμπορικό έλλειμμα εκτινάχθηκε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει χαμηλή, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτυπούν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμο, αφήνοντας τους ουσιαστικά απροστάτευτους».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει την απουσία μακροχρόνιου σχεδίου με την θέσπιση στόχων ανθεκτικότητας της οικονομίας αξιοποιώντας εύστοχα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία ουσιαστικών επενδύσεων στο δίκτυο, που θα επιτρέψουν την επέκταση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα και την απεξάρτηση της οικονομίας μας από τα ορυκτά καύσιμα, στα οποία συμπεριλαμβάνει το ιδιαίτερα ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο.
Τονίζει ακόμα την ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος. Επενδύσεις στοχευμένες, σε πολιτικές που έχουν ως αντικείμενό τους, την ενίσχυση των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως για παράδειγμα, η κατασκευή κατοικιών, που θα νοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία, για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαμονής.
Δείτε επίσης: Έφη Αχτσιόγλου: «Η κοινωνία φτωχοποιείται»
- Μπράνσον: «Δεν έχουμε συζητήσει για την επίσκεψη των Νικς στον Λευκό Οίκο»
- Ανησυχητικά στοιχεία ΙΟΒΕ: Ένας στους επτά νέους στην Ελλάδα εκτός εργασίας και εκπαίδευσης
- Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων σε social media
- ΚΑΕ ΑΕΚ: Ιστορική παραχώρηση της SUNEL Arena για 49 χρόνια
- Ειρηνική συνάντηση Βαρθολομαίου και Θεοφίλου στο Φανάρι για τους Αγίους Τόπους
![]()
