Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε για την Κύπρο πως «είναι ένα νησί, το οποίο είναι δικό μας από το 1571».
Ο Φουάτ Οκτάι ξεκίνησε τις δηλώσεις του υποστηρίζοντας για Ελλάδα και Κύπρο πως: «σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειονότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».
Ακόμη τόνισε πως: «στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Να υπογραμμίσω πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».
Όσον αφορά τις συμφωνίες της χώρας μας με Γαλλία και ΗΠΑ, σχολίασε: «Με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται από πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν, γνωρίζουν την απάντηση, την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».
«Επίσης, δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της ‘ΤΔΒΚ’» κατέληξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.
Δείτε επίσης: Μέρκελ: Οι σχέσεις Άγκυρας – Βερολίνου θα συνεχιστούν
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Αστέρα Τρίπολης: παρελθόν ο Γιώργος Αντωνόπουλος
- Σύγκρουση τρένων στην επαρχία του Τολέδο: Αναφορές για τραυματίες και διακοπή δρομολογίων
- Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις
- Δ. Κουτσούμπας: Το δικό μας ΟΧΙ σήμερα είναι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της Ελλάδας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
