Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την ελπίδα πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει στο έπακρο της επιταγές της Δύσης, όσον αφορά την αντιπαλότητα με τη Ρωσία
Η Μόσχα, δια στόματος του Ρώσου υπουργού εξωτερικών, επιβεβαιώνει ότι έχει θέσει στην Αθήνα θέμα εμπλοκής της βάσης της Αλεξανδρούπολης στην ουκρανική κρίση, αλλά κατανοεί ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα απέναντι στους νατοϊκούς της συμμάχους.
Σε ερώτηση του ΟΡΕΝ, αναφορικά με πρόσφατες αναφορές του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, για μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία μέσω και της βάσης της Αλεξανδρούπολης, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.
Όμως, επίσης, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων».
Δείτε επίσης: Λαβρόφ: Αιχμές της Μόσχα για το ΝΑΤΟ
- Η φρεγάτα «Κίμων» δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου
- Στο φως το άγνωστο «παιδομάζωμα» του Ψυχρού Πολέμου μέσα από την παράσταση «Για Τρία Ψυγεία και Ένα Πλυντήριο»
- Αναβάλλεται για το 2027 το Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΗΕ για τα Δεδομένα στη Σαουδική Αραβία
- Έτοιμο σε λίγα λεπτά: Στριφτόνι με σάλτσα ντομάτα και σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
- Εγγυήσεις ασφαλείας για Ρωσία και Ουκρανία ζητά ο Πούτιν στις νέες συνομιλίες – Έτοιμη για διάλογο δηλώνει η Ζελένσκι
![]()
