Η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει προσλήψεις εκπαιδευτικών
Σε άμεσες προσλήψεις 850 αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται από κρούσματα και καραντίνες σε εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να βρεθούν στο σχολείο είναι 6500 όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ.
Στόχος είναι να μπορούν οι διευθυντές να διαχειριστούν την κατάσταση με την πανδημία, και γι αυτό το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, από την πρώτη κιόλας μέρα της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, έχουν βρεθεί 2.300 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά, ο αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών που είναι θετικοί, έχει φτάσει τους 15.547 όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Παιδείας μέσα από τα στοιχεία του.
O συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών που δεν προσέρχονται στα σχολεία ανέρχεται στις 6.500 (3%), καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ περί τους 4.000 εκπαιδευτικούς ήδη νοσούν και δεν πάνε στα σχολεία.
Δείτε επίσης: Σε ποια σημεία θα γίνουν αύριο Τρίτη (11/1) δωρεάν rapid tests
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
![]()

