Επείγουσα ανάγκη για νέους διαιτητές στο ποδόσφαιρο

Επείγουσα ανάγκη για νέους διαιτητές στο ποδόσφαιρο

Αναγκαία η προσέλκυση νέων διαιτητών στο ποδόσφαιρο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αθλήματος. Η κατάσταση στο χώρο της διαιτησίας έχει αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς οι διαιτητές είναι όλο και πιο σπάνιοι. Η ΚΕΔ επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη προσέλκυσης νέων στη διαιτησία, τονίζοντας την πρόθεση να ξεκινήσει εκστρατεία. Με τη σύμφωνη γνώμη της Stoiximan Super League και της Super League 2, η καμπάνια προγραμματίζεται να περιλαμβάνει τηλεοπτικά spot.

Ένα σημαντικό βήμα της καμπάνιας θα είναι η προβολή μηνυμάτων πρόσκλησης για νέους διαιτητές σε κομβικά σημεία κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως πριν και μετά από ημίχρονα και κατά τη διάρκεια ανασκοπήσεων μέσω VAR. Τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας θα δείξουν αν οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορούν να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης διαιτητών. Επιπλέον, εξετάζεται η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδων σε ΤΕΦΑΑ, αστυνομικά σώματα και πυροσβεστικές υπηρεσίες, ώστε να ενισχυθεί η προσέλκυση διαιτητών.

Οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι οι νέοι ηλικίας 13-21 ετών, που αποτελούν την κύρια πηγή υποψηφίων διαιτητών, αφιερώνουν μεγάλο χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό οδηγεί στην αναζήτηση νέων τρόπων προβολής μέσω social media και google ads. Έχουν ήδη θεσπιστεί κανόνες που επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 22 ετών να διευρύνουν τις δυνατότητές τους ως διαιτητές, εφόσον ολοκληρώσουν την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Η πρόταση για προσέλκυση διαιτητών μέσω τηλεοπτικών spot δεν είναι καινούρια, καθώς την ίδια προσέγγιση χρησιμοποιεί και η UEFA σε διάφορες διοργανώσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play