Έρευνα της Bitget: Το 66% των χρηστών προγραμματίζει αύξηση θέσεων σε κρυπτονομίσματα

Έρευνα της Bitget: Το 66% των χρηστών προγραμματίζει αύξηση θέσεων σε κρυπτονομίσματα

Έρευνα της Bitget αποκαλύπτει ότι το 66% των χρηστών σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα σε κρυπτονομίσματα. Η Bitget, το μεγαλύτερο καθολικό ανταλλακτήριο Universal Exchange (UEX) παγκοσμίως, δημοσίευσε τη νέα τριμηνιαία έρευνά της, με τίτλο «Q3 2025 Crypto Market Confidence and BTC Investment Trend Report». Αυτή η έκθεση αναλύει την εμπιστοσύνη στην αγορά κρυπτονομισμάτων και τις τάσεις των επενδύσεων σε Bitcoin. Χιλιάδες χρήστες από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία συμμετείχαν στην έρευνα, με σχεδόν το 66% αυτών να αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα τους επόμενους μήνες . Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι μισοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επεκτείνουν ενεργά τις επενδυτικές τους θέσεις στο trading, ενώ το 43% προσανατολίζεται σε στρατηγικές μακροπρόθεσμης αποταμίευσης και διαχείρισης πλούτου. Όσον αφορά το μέλλον του Bitcoin, το 49% των συμμετεχόντων αναμένει ότι το επόμενο ανοδικό κύμα θα κορυφωθεί μεταξύ 150.000 και 200.000 δολαρίων ΗΠΑ , ενώ πολλοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές προβλέπουν ακόμα υψηλότερες αποτιμήσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασαν ενδιαφέροντα περιφερειακά στοιχεία. Οι χώρες με την υψηλότερη πρόθεση αύξησης των επενδύσεών τους ήταν η Νιγηρία (84%), η Κίνα (73%) και η Ινδία (72%), γεγονός που υποδεικνύει τη σημασία των αναδυόμενων αγορών στην υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων. Αντίθετα, ανεπτυγμένες αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία έδειξαν πιο επιφυλακτική στάση, με τη Νότια Κορέα να ξεχωρίζει λόγω του υψηλού ποσοστού συμμετεχόντων που σκοπεύουν να μειώσουν τις επενδύσεις τους. Το Ethereum και το Solana συνεχίζουν να είναι δημοφιλή μεταξύ των επενδυτών, συγκεντρώνοντας υποστήριξη 67% και 55% αντίστοιχα.

Συνολικά, η εμπιστοσύνη στα κρυπτονομίσματα δεν αποτελεί πλέον μια τάση, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως δήλωσε ο Vugar Usi Zade, Chief Operating Officer της Bitget.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play