Γ. Τσακίρης: Ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω ΕΠΑΝΕΚ

Με τη χρηματοδότηση δράσεων μέσω του προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα”, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλλα και περισσότερες από 6.500 επιχειρήσεις με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων.

Αυτά ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας.

propoli

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Είχα τη χαρά να παρευρεθώ στις επετειακές εκδηλώσεις για τα “70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας” και να συζητήσουμε για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ, στη ραχοκοκαλιά ουσιαστικά της ελληνικής οικονομίας. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις αγωνίες της αγοράς, τις ανάγκες των επαγγελματιών, σχεδιάσαμε φιλόδοξα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, το γνωστό ΕΠΑΝΕΚ στο τρέχον ΕΣΠΑ με τους πόρους του να αγγίζει περίπου τα 4 δισ. ευρώ. Με τη χρηματοδότηση σχετικών δράσεων προσδοκούμε στην ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλά και στην ενίσχυση περισσότερων από 6500 επιχειρήσεων με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες συνθήκες αγοράς. Οι ενισχύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 12.000 νέων θέσεων εργασίας και την εισαγωγή σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες των επιχειρήσεων».  

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Η ήττα Μακρόν είναι ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του»

Loading