Κατηγορίες κατά του Cyril Zattara για σεξουαλική κακοποίηση και βιντεοσκοπήσεις στην Γαλλία. Ένας άνδρας δικάζεται στη νότια Γαλλία, αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, καθώς και για την κρυφή βιντεοσκόπηση ορισμένων από τις επιθέσεις του. Ο Cyril Zattara φέρεται να χρησιμοποιούσε υπνωτικά χάπια για να νάρκωνει τις γυναίκες πριν προχωρήσει σε σεξουαλικές επιθέσεις. Ο 42χρονος δάσκαλος χορού και αυτοδίδακτος υπνοθεραπευτής κατηγορείται για βιασμό 14 γυναικών μέσα σε μια δεκαετία, ενώ φέρεται να έχει βιντεοσκοπήσει κρυφά άλλες 20. Από το 2021, κρατείται εν αναμονή της δίκης του και έχει παραδεχτεί 10 από τις κατηγορίες βιασμού.
Η δίκη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη Aix-en-Provence, ζητήθηκε από ένα από τα φερόμενα θύματα, αν και άλλες γυναίκες επιθυμούν τη δημόσια διαδικασία για να ακουστούν οι φωνές τους. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες, με τις καταθέσεις να αποκαλύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο Zattara στοχοποιούσε γυναίκες με τις οποίες διατηρούσε φιλικές ή ερωτικές σχέσεις, προσφέροντάς τους ποτά στα οποία είχε ρίξει υπνωτικά χάπια. Ερευνητές εντόπισαν φωτογραφίες και βίντεο στον υπολογιστή του που αποτύπωναν τις γυναίκες σε ληθαργική κατάσταση κατά τη διάρκεια σεξουαλικών πράξεων. Μία γυναίκα, που μήνυσε τον κατηγορούμενο το 2019, δήλωσε ότι ξύπνησε με αποσπασματικές μνήμες βιασμού και παρουσίασε DNA του κατηγορούμενου στα νύχια και τα εσώρουχά της, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν την παρουσία ισχυρών υπνωτικών ουσιών στον οργανισμό της.
Η δίκη του Cyril Zattara έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών υποθέσεων κακοποίησης, όπως αυτή του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για παρόμοια εγκλήματα.
in.gr
![]()

