Ο Ισραηλινός αποκλεισμός στη Γάζα θεωρείται εργαλείο εξόντωσης κατά των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα (15/5) τον Ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο εξόντωσης, καθώς οι ισραηλινές αρχές έχουν μπλοκάρει την είσοδο κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή από τις 2 Μαρτίου. Ο αποκλεισμός που επιβλήθηκε από το Ισραήλ ξεπέρασε το πλαίσιο κάθε στρατιωτικής τακτικής για να γίνει ένα εργαλείο εξόντωσης.
Ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της ΜΚΟ, Φεντερίκο Μπορέλο, επεσήμανε ότι τα σχέδια για τη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας σε μια περιορισμένη περιοχή οδηγούν σε σοβαρές ανθρωπιστικές επιπτώσεις, καθιστώντας το υπόλοιπο του εδάφους ακατοίκητο. Το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει από τις πολιτικές υποδομές της Γάζας συνιστά στυγερή κλιμάκωση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Αντίθετα, το Ισραήλ επιμένει ότι ο αποκλεισμός έχει ως στόχο την πίεση της Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες για την έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων στην περιοχή, όπου η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας για τα 2,4 εκατομμύρια των κατοίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν εκτοπιστεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια 19 και πλέον μηνών πολέμου.
Πηγή περιεχομένου: in.gr