Γερμανία: Ο Μερτς προγραμματίζει ταξίδι στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Τραμπ

Γερμανία: Ο Μερτς προγραμματίζει ταξίδι στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοινώνει την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις με τον Τραμπ σχετικά με τα συμφέροντα της ΕΕ. Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Φρίντριχ Μερτς, που προγραμματίζει να αναλάβει τη θέση του καγκελάριου, προετοιμάζει ταξίδι στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μερτς τόνισε ότι επιδιώκει να αντιπροσωπεύσει όλες τις χώρες της ΕΕ και όχι μόνο τη Γερμανία. Παρόλο που η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε ότι «θα ιδωθούμε σύντομα» στο τηλεοπτικό δίκτυο ADF.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Πριν από το ταξίδι, θα απαιτηθούν διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, με επίκεντρο θέματα όπως οι τελωνειακοί δασμοί. Ο Μερτς υπογράμμισε την ανάγκη ενιαίας στάσης από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντά της στη διεθνή εμπορική διαμάχη.

Επιπλέον, ο Μερτς επισήμανε ότι η πρόσφατη απόφαση του Τραμπ να αναστείλει τους δασμούς για 90 ημέρες συνδέεται εν μέρει με τη συνεκτική στάση που έχει επιδείξει η Ευρώπη. Διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά παραμένει αποφασισμένη να προασπίσει τα συμφέροντά της.

in.gr

Loading

Play