Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή συνταγή για τον χειμώνα

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο: Μια παραδοσιακή συνταγή για τον χειμώνα

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο, ένα παραδοσιακό πιάτο που θα σας ζεστάνει αυτόν τον χειμώνα. Με την επίσημη είσοδο του χειμώνα, ορισμένα πιάτα είναι αναπόσπαστα από το μενού μας. Η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους, καθώς μας μεταφέρει σε κρύες μεσημεριανές Κυριακές στο σπίτι της μητέρας μας. Ο διάσημος σεφ παρουσίασε αυτή τη νοστιμιά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, και μας καθοδήγησε στη διαδικασία παρασκευής της.

Αν και η διαδικασία απαιτεί κάποια προσοχή, το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Τα υλικά περιλαμβάνουν:

– 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

– 50 ml ελαιόλαδο

– 2 αυγά

– 1 τριμμένο καρότο

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 100 γρ. ρύζι Καρολίνα

– 1 ματσάκι άνηθο

– 1/2 ματσάκι μαϊντανό

– 1 λίτρο ζωμό λαχανικών

– αλάτι

– πιπέρι

Για τη σούπα και το αυγολέμονο:

– 1 πατάτα

– 1 πράσο

– χυμός από 2 λεμόνια

– 1 αυγό

– 1 κ.σ. κορν φλάουρ

– αλάτι

– πιπέρι

Η διαδικασία ξεκινάει με την προσθήκη ελαιόλαδου, πατάτας και πράσου σε μια κατσαρόλα, όπου θα τα αφήσουμε να βράσουν με λίγο ζωμό λαχανικών. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι Καρολίνα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά και λίγο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα οποία τοποθετούμε στην κατσαρόλα για να βράσουν. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη και σε 15 λεπτά, τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play