Ανακαλύψτε τρεις απλές και νόστιμες συνταγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας στην κουζίνα. Αν η σημερινή ημέρα δεν σας επιτρέπει να περάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα, οι παρακάτω τρεις συνταγές θα σας προσφέρουν εύκολες λύσεις που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα. Οι συνταγές αυτές παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του MEGA, Buongiorno, και θα σας ενθουσιάσουν με την απλότητά τους και τη γεύση τους.
Η ζύμη για την πίτσα είναι το βασικό μυστικό επιτυχίας, καθώς η αναλογία αλευριού και υγρασίας επηρεάζει τη συνοχή του ζυμαριού.
Σπιτική πίτσα ταψιού
Υλικά
Για τη ζύμη
– 500 γρ. αλεύρι
– 9 γρ. μαγιά
– 25 ml ελαιόλαδο
– 350 γρ. χλιαρό νερό
– 1 κ.σ. αλάτι
Για τη σάλτσα
– 2 κονσέρβες κονκασέ
– 50 ml ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. ρίγανη
– 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
– 2 σκελίδες σκόρδο
– αλάτι, πιπέρι
Για τη σύνθεση
– 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
– 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 10 φέτες μπέικον
– 150 γρ. σαλάμι σε φέτες
Διαδικασία
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, λίγη ζάχαρη, λίγο ελαιόλαδο και το νερό. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε ταψί και το αφήνουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς για μια ώρα, ώστε να φουσκώσει.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το κονκασέ με ελαιόλαδο, ρίγανη και σκόρδο. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά, και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η εύκολη παρασκευή αυγών με λουκάνικα και πιπεριές είναι μια εξαιρετική επιλογή για γεύμα ή δείπνο.
Αυγά με λουκάνικα και πιπεριές
Υλικά
– 3 αυγά
– 3 μοσχαρίσια λουκάνικα
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 τριμμένες ντομάτες
– 2 στικ σέλερι
– 1 κ.γ. μέλι
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
– 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο καγιέν
– αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Αν θέλουμε, σβήνουμε με λευκό κρασί. Μετά, προσθέτουμε πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα αυγά από πάνω. Σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Σάντουιτς με ομελέτα, λαχανικά και παρμεζάνα
Υλικά
– 6 αυγά
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 5 φέτες μπέικον
– 2 φρέσκα κρεμμύδια
– 2 τριμμένα κολοκύθια
– 8 μανιτάρια πόρτο μπέλο
– 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
– 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
– 50 ml ελαιόλαδο
– αλάτι, πιπέρι, ρόκα, ντοματίνια
Διαδικασία
Στο προθερμασμένο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το τριμμένο κολοκύθι και τα μανιτάρια. Αφού τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το μπέικον, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, την τοποθετούμε ανάμεσα σε ψωμάκια που έχουμε ψήσει μέχρι να γίνουν τραγανά, προσθέτοντας ρόκα και ντοματίνια για γεύση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr