Η επιστροφή του Δημητριάδη: μια προετοιμασία για ήττα αντί για επανεκκίνηση

Η επιστροφή του Δημητριάδη: μια προετοιμασία για ήττα αντί για επανεκκίνηση

Αναλύσεις για την πιθανή επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη στη Νέα Δημοκρατία και οι επιπτώσεις της. Πριν από τρία χρόνια, ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού λόγω των αποκαλύψεων που αφορούσαν το σκάνδαλο υποκλοπών. Αυτή η παραίτηση, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμαινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Από το 2004, ο Δημητριάδης ήταν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει πλέον επίσημο ρόλο στην πολιτική.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούνται αυξανόμενα σημάδια που υποδηλώνουν μια πιθανή επιστροφή του στο προσκήνιο της Νέας Δημοκρατίας. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ικανοποιητική και ότι η παρουσία του Δημητριάδη θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού μιντιακού οικοσυστήματος για την κυβέρνηση.

Εντούτοις, η επιστροφή του το 2025 θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα με άγνωστες συνέπειες, ιδιαίτερα λόγω της προηγούμενης υπόθεσης υποκλοπών. Αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει βαθιά ρήγματα στην εμπιστοσύνη προς την ηγεσία του κόμματος και ενδέχεται να θεωρηθεί εχθρική κίνηση από την πλευρά του Δημητριάδη.

Η επιστροφή του θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για πιθανή ήττα στις εκλογές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η κατάσταση αυτή υποδηλώνει την αναγκαιότητα της προετοιμασίας για μια ενδεχόμενη ήττα, όπου ο Δημητριάδης θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμος στη συσπείρωση του κομματικού πυρήνα, έστω και σε μια αποτυχημένη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play