Η Ναντίν Αγιούμπ κάνει ιστορία: Πρώτη εκπροσώπηση της Παλαιστίνης στα Μις Υφήλιος

Η Ναντίν Αγιούμπ κάνει ιστορία: Πρώτη εκπροσώπηση της Παλαιστίνης στα Μις Υφήλιος

Η Ναντίν Αγιούμπ θα είναι η πρώτη Παλαιστίνια εκπρόσωπος στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, προβάλλοντας τη φωνή του παλαιστινιακού λαού. Ο Οργανισμός Μις Υφήλιος (MUO) ανακοίνωσε μέσω του CNN International ότι η 27χρονη Παλαιστίνια Ναντίν Αγιούμπ θα συμμετάσχει στον 74ο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Η κυρία Αγιούμπ, μία καταξιωμένη ακτιβίστρια και μοντέλο από την Παλαιστίνη, ενσαρκώνει την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητα. Ο Οργανισμός Μις Υφήλιος υπογραμμίζει ότι γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την πολιτισμική ανταλλαγή, προσκαλώντας γυναίκες από όλο τον κόσμο.

Η Ναντίν Αγιούμπ, που στέφθηκε Μις Παλαιστίνη το 2022, θα διαγωνιστεί με εκπροσώπους από περισσότερες από 130 χώρες. Καθώς η Παλαιστίνη αντέχει τον πόνο, μεταφέρω τη φωνή ενός λαού που αρνείται να σιωπήσει. Σε ανάρτησή της στο Instagram, τόνισε την επιθυμία της να γίνει η φωνή του παλαιστινιακού λαού και ότι αυτή η συμμετοχή είναι μία τιμή για την ίδια.

Η απόφαση να συμμετάσχει η Παλαιστίνη σε αυτόν τον διαγωνισμό έρχεται σε μία περίοδο όπου η διεθνής κοινότητα επικρίνει τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, οι θάνατοι στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τους 62.000 από την αρχή της σύγκρουσης τον Οκτώβριο του 2023. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά, επισημαίνει το Υπουργείο Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη.

Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη, αρκετές χώρες αρχίζουν να αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος, με 145 έθνη πλέον να υποστηρίζουν τη διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης, σημειώνει το CNN International. Η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Γαλλία ανακοίνωσαν πρόσφατα τις προθέσεις τους να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για ειρηνική λύση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play