Μια κριτική για την arthouse ταινία Swimming Home που συνδυάζει ήλιο, θάλασσα και ανατροπές στην ελληνική βίλα. Η πρόσφατη μεταφορά του μυθιστορήματος της Ντέμπορα Λέβι, Swimming Home, σε ταινία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και έφερε στο προσκήνιο τη δραματική αφήγηση των ερωτικών εντάσεων σε ένα ελληνικό θέρετρο. Μόλις πριν από λίγους μήνες, το μυθιστόρημα Hot Milk της Βρετανίδας συγγραφέως είχε μετατραπεί σε μια ανιαρή καλλιτεχνική αποτυχία. Με μια πρωταγωνιστική ομάδα αποτελούμενη από τους Κρίστοφερ Άμποτ και Μακένζι Ντέιβις, η ταινία παρουσιάζει τις απογοητευτικές διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα αποπνικτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Η κριτική του Kevin Maher στους Times είναι αποκαλυπτική, με την ταινία να χαρακτηρίζεται ως κουρασμένο και μη πειστικό αποτέλεσμα, ενώ οι ήρωες παρασύρονται σε δραστηριότητες που αποκαλύπτουν την αδυναμία τους να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Το κουρασμένο και άγρια μη πειστικό ζευγάρι μας περνάει το καλοκαίρι σε μια αποπνικτική ελληνική βίλα μαζί με την καλύτερή του φίλη. Αν και η ταινία στοχεύει να προσεγγίσει τη γοητεία και την ένταση της ανθρώπινης ύπαρξης, ο σκηνοθέτης Τζάστιν Άντερσον φαίνεται να μην καταφέρνει να προσφέρει την απαιτούμενη συναισθηματική βαρύτητα.
Η ταινία, που εμπλέκει στοιχεία της παράδοσης του arthouse σινεμά, επικεντρώνεται σε χαρακτήρες που εξερευνούν τις ψυχολογικές τους πληγές μέσω της περιπέτειας και της ελευθερίας. Ωστόσο, οι κριτικές προτείνουν ότι οι προσδοκίες για βάθος και ουσία ίσως δεν πραγματοποιούνται πλήρως. Στη διάρκεια της αφήγησης, οι αναφορές σε κλασικές ταινίες και η υποδόρια ειρωνεία για την αναζήτηση της ελευθερίας μπορεί να καταλήγουν σε μια τελικά βαρετή θεατρική εμπειρία.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr