Ανακαλύψτε την πραγματικότητα των γυναικών στη φυλακή Poli-Valencia της Βενεζουέλας, όπου η αδράνεια συναντά την αντίσταση. Αυτή η φωτογραφία που καταγράφηκε στο κέντρο κράτησης Poli-Valencia, αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα της φυλάκισης για τις γυναίκες στη Βενεζουέλα. Η φωτογράφος Ana María Arévalo Gosen, σε δημοσίευσή της στον Guardian, περιγράφει: Ο χώρος, που προηγουμένως λειτουργούσε ως γραφείο ανακρίσεων, έχει μετατραπεί σε κελί, καθώς οι αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν τις γυναίκες από τον κύριο χώρο όπου κρατούνταν με τους άνδρες.
Κατά την επιστροφή της, ένα χρόνο αργότερα, διαπίστωσε ότι ο χώρος είχε υποστεί σημαντική μεταμόρφωση. Οι γυναίκες τον είχαν στολίσει με ονόματα, φράσεις και σχέδια, περιγράφοντας την προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ταυτότητά τους σε ένα περιβάλλον που επιδίωκε την εξάλειψή της. Σημειώνει ότι στοίβαζαν τα σώματά τους σε λεπτά στρώματα, αναζητώντας την ανακούφιση στην εγγύτητα.
Η ζωή τους ήταν γεμάτη αβεβαιότητα: χωρίς αερισμό, χωρίς τρεχούμενο νερό, και μέρες που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος. Πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν πότε θα γινόταν η δίκη τους και δεν λάμβαναν ούτε βασικές προμήθειες όπως φαγητό ή ιατρική περίθαλψη. Είχαν βρεθεί σε μια κατάσταση παράλογης αδράνειας, περιμένοντας τις εξελίξεις.
Στην προσωπική της εμπειρία, η Ana María Arévalo Gosen εντοπίζει την σκοτεινή μοίρα πολλών γυναικών, όπως η Daniela και η Ροξάνα, που βίωσαν σοβαρές προκλήσεις και ανησυχίες στην καθημερινότητά τους. Αυτή η φωτογραφία είναι μέρος της σειράς της Días Eternos, που αποτυπώνει την ιστορία τους και την αποφασιστικότητα τους να μην εξαφανιστούν.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
