Βία και εγκληματικότητα στον Ισημερινό: Επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε επίθεση σε αίθουσα μπιλιάρδου. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μια φονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ενόπλους, οι οποίοι επιτέθηκαν σε θαμώνες αίθουσας μπιλιάρδου στο Σάντο Ντομίνγκο, στην βορειοδυτική περιοχή του Ισημερινού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το γεγονός έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης βίας στη χώρα. Οι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπα, άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων σε μια συνοικία που φιλοξενεί πολλά μπαρ, περίπου 160 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Κίτο. Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα, οι δολοφονίες φαίνεται να σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή.
Οι σκηνές της επίθεσης έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι διενεργεί ενδελεχείς έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη των δραστών. Παρά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε διάφορες περιοχές του Ισημερινού, η αυστηρή πολιτική του προεδρικού γραφείου του Ντανιέλ Νομπόα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τον αριθμό των ανθρωποκτονιών.
Η έξαρση της βίας στον Ισημερινό, χώρα που συνορεύει με τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης, την Κολομβία και το Περού, έχει οδηγήσει σε σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών που σχετίζονται με διεθνή καρτέλ ναρκωτικών. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, περισσότερες από 4.000 ανθρωποκτονίες έχουν καταγραφεί, καθιστώντας αυτή την περίοδο τη πιο αιματηρή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr