Ισραήλ: Μη ανανέωση της βίζας του διευθυντή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ

Ισραήλ: Μη ανανέωση της βίζας του διευθυντή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ

Η μη ανανέωση της βίζας του διευθυντή ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ προκαλεί ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ, να μην ανανεώσει τη βίζα του διευθυντή του γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA), Τζόναθαν Γουίτολ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο Γουίτολ, κάτοικος Ιερουσαλήμ, έχει αναδείξει επανειλημμένα τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας, δηλώνοντας ότι οι κάτοικοι αργοπεθαίνουν.

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Σάαρ καταδίκασε τη συμπεριφορά του Γουίτολ, χαρακτηρίζοντάς την εχθρική και μεροληπτική, υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραποιεί τις αναφορές που αφορούν το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει καταστήσει την έκδοση βίζας για τα στελέχη του ΟΗΕ στη Γάζα πιο δύσκολη, με αιτιάσεις ότι μέλη της Χαμάς έχουν διεισδύσει στις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζει να είναι κρίσιμη, με τις ανθρωπιστικές ανάγκες να αυξάνονται ραγδαία, ενώ οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης παραμένουν υψηλές.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play