Συναγερμός στην Ιταλία λόγω θανάτων από αλλαντίαση. Εξετάζονται γιατροί και προμηθευτές τροφίμων. Πέντε γιατροί και τρεις υπεύθυνοι παραγωγής των μολυσμένων λαχανικών μπρόκολο και γουακαμόλε, καθώς και ο ιδιοκτήτης της καντίνας από την οποία προμηθεύτηκαν τα σάντουιτς τους οι θάνατοι, ερευνώνται από την Εισαγγελία της Παβία. Η έρευνα εστιάζει σε κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σωματικής βλάβης από αμέλεια και εμπορίας επιβλαβών τροφίμων. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τις νεκροψίες να έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη.
Η υπόθεση συνδέεται με τη δηλητηρίαση από αλλαντίαση που οδήγησε στον θάνατο του 52χρονου Λουίτζι Ντι Σάρνο από τη Νάπολη και της 45χρονης Ταμάρα Ντ’Ακούντο από το Ντιαμάντε της Κοζέντσα. Οι αρχές επισημαίνουν ότι τα θύματα και άλλοι 14 νοσηλευόμενοι είχαν καταναλώσει μολυσμένο τρόφιμο μεταξύ 3 και 5 Αυγούστου, εμφανίζοντας συμπτώματα εντός 24 έως 48 ωρών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι καραμπινιέροι και οι τοπικές υγειονομικές αρχές προχωρούν σε ελέγχους, ενώ δείγματα τροφίμων έχουν αποσταλεί στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας για να επιβεβαιωθεί η παρουσία της αλλαντικής τοξίνης. Η αδελφή του Ντι Σάρνο υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική ιατρική παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Η κατάσταση είναι σοβαρή και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Υγιεινής, Ενρίκο Ντι Ρόζα, οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί με σημάδια αλλοίωσης στα τρόφιμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr