Ανακαλύψτε τρεις νόστιμες καλοκαιρινές συνταγές που θυμίζουν ταβέρνα, εύκολες και γευστικές. Τρεις συνταγές που αποπνέουν τη νοσταλγία του καλοκαιριού, συνδυάζοντας τις γεύσεις που συναντάμε σε παραδοσιακές ταβέρνες, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Στην πρώτη συνταγή, οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα συνδυάζουν μια μοναδική σάλτσα και φρέσκα υλικά, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Η διαδικασία απαιτεί να προετοιμάσετε πρώτα τη σάλτσα, προσθέτοντας τις γαρίδες στο τηγάνι στο τέλος, για να διατηρήσουν την υφή τους.
### Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
Τα υλικά:
– 500 γρ γαρίδες
– 1/2 ματσάκι μάραθος
– 10 φύλλα βασιλικού
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 3 φρέσκα κρεμμύδια
– 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
– 1 κ.γ. μπούκοβο πικάντικο
– 150 γρ φέτα
– 80 ml ούζο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέστε την πιπεριά, λίγο μπούκοβο και γλυκιά πάπρικα. Έπειτα, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να δημιουργήσετε τη σάλτσα. Στη συνέχεια, προσθέστε μάραθο, βασιλικό και πελτέ ντομάτας, ανακατέψτε και σβήστε με ούζο. Προσθέστε νερό και λίγη επιπλέον πελτέ, και τέλος προσθέστε τις γαρίδες και τη φέτα, αφήνοντάς τις για δύο λεπτά.
### Τηγανιά με μοσχαρίσιο λουκάνικο, σύγκλινο και κεφαλογραβιέρα
Τα υλικά:
– 1 κιλό μοσχαρίσιο λουκάνικο
– 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
– 300 γρ. σύγκλινο
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 κ.σ. μουστάρδα
– Θυμάρι
– 80 ml ελαιόλαδο
– 50 ml λευκό κρασί
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε προθερμασμένο τηγάνι, ρίξτε ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σοταριστούν. Στη συνέχεια, ρίξτε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και αφήστε τα να ψηθούν. Προσθέστε θυμάρι, πιπεριές και κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια, ανακατεύοντας και σβήστε με λευκό κρασί.
### Καγιανάς με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα
Τα υλικά:
– 6 αυγά
– 3 ντομάτες τριμμένες
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
– 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
– 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
– 100 γρ φέτα
– 50 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Τρίψτε τις ντομάτες και ρίξτε τες σε προθερμασμένο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι, πελτέ και πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύοντας καλά. Αφήστε να βράσει η ντομάτα και τέλος, ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας τη φέτα από πάνω.
Με αυτές τις συνταγές, η καλοκαιρινή σας εμπειρία στην κουζίνα μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστική και απολαυστική.
Πηγή περιεχομένου: in.gr