Καναδάς: Επείγουσα εκκένωση 17.000 πολιτών λόγω πυρκαγιών

Καναδάς: Επείγουσα εκκένωση 17.000 πολιτών λόγω πυρκαγιών

Καναδάς: Επείγουσες εκκενώσεις 17.000 ανθρώπων λόγω των χειρότερων δασικών πυρκαγιών στην ιστορία της χώρας. Περισσότεροι από 17.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τις κατοικίες τους στη Μανιτόμπα, στον κεντρικό Καναδά, καθώς η περιοχή βιώνει μια από τις πιο σοβαρές περιόδους δασικών πυρκαγιών στην ιστορία της. Η επαρχία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της απειλής που προκαλούν οι φωτιές στις τοπικές κοινότητες. Από τον περασμένο μήνα, σχεδόν 2.000.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων έχουν πληγεί από τις φωτιές, μια κατάσταση τριπλάσια από τον ετήσιο μέσο όρο. Οι αρχές προειδοποιούν ότι, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η χώρα αντιμετωπίζει όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η φετινή περίοδος πυρκαγιών είναι η χειρότερη που έχει γνωρίσει η Βόρεια Αμερική στην ιστορία της, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της Μανιτόμπα, Ουάμπ Κίνιου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. Η έκδοση διαταγών εκκένωσης αφορά την πόλη Φλιν Φλον και τη Βόρεια κοινότητα Πιμικικάμακ, μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι πυρκαγιές επεκτείνονται, με 134 ενεργά πύρινα μέτωπα να καταγράφονται σε πολλές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων του Οντάριο, της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτας. Οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι η τρέχουσα περίοδος πυρκαγιών μπορεί να παραμείνει πάνω από το φυσιολογικό, με πιθανές σοβαρές συνέπειες τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ειδικά λόγω της συνεχούς ξηρασίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play