Ανακαλύψτε την παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές που συνδέει γεύσεις και αναμνήσεις. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει ακούσει τη φράση «κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές» και να μην νιώθει νοσταλγία για την οικογενειακή του κουζίνα και τα παιδικά του χρόνια. Αυτή η συνταγή είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση και μας ταξιδεύει στον κόσμο των γεύσεων, όπως μας παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός chef, στη διάρκεια της εκπομπής του MEGA Buongiorno, μαγείρεψε μαζί με τη Φαίη Σκορδά μια παραδοσιακή και εύκολη συνταγή, που είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθεί κανείς.
Τα υλικά περιλαμβάνουν 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 2 λευκά κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 200 γρ. ψωμί και φρέσκα μυρωδικά.
Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία του κιμά. Μουλιάζουμε το ψωμί σε γάλα για να βοηθήσουμε τον κιμά να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει πριν σχηματίσουμε τα κεφτεδάκια.
Αφού τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά, ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις οποίες ψήνουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αφού ψηθούν οι πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια για να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα και ειδικές περιστάσεις, φέρνοντας κοντά τις αναμνήσεις και τις γεύσεις της παράδοσης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr