Κίνα-Νέα Ζηλανδία: Η διμερής επιχειρηματική διάσκεψη The China Business Summit 2024, πραγματοποιήθηκε στο Όκλαντ

Η επιχειρηματική διάσκεψη The China Business Summit 2024, υπό το κεντρικό θέμα: “Δείχνοντας το Δρόμο στη Σημερινή Κίνα”, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρίστοφερ Λάξον και ο υπουργός Εμπορίου Τοντ Μακλέι συμμετείχαν στις εργασίες της αναφερόμενης επιχειρηματικής διάσκεψης, ενώ οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων από τις δύο χώρες συζήτησαν τρόπους για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης υψηλής ποιότητας σε πολλαπλούς τομείς δραστηριότητας, εντός του σημερινού πολύπλοκου διεθνούς περιβάλλοντος.
Ο Λάξον σχολίασε θετικά την επιτυχία της εμπορικής σχέσης της Νέας Ζηλανδίας με την Κίνα κατά τα τελευταία χρόνια. Όπως τόνισε ο ίδιος, την προηγούμενη χρονιά ο όγκος του διμερούς εμπορίου έφτασε στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (21,37 δισεκατομμύρια ευρώ).
Η οικονομική αξία των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υπερτετραπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2008, χρονιά που τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Κίνας.

propoli

-Φωτο αρχείου-

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading