Ερώτηση του ΚΚΕ στην ΕΕ για την κατάληψη του Madleen από το Ισραήλ, καταγγέλλοντας τις συνεχείς επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη βίαιη κατάληψη του ιστιοφόρου Madleen από τον ισραηλινό στρατό, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος απηύθυναν ερώτηση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Κάγια Κάλας, ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση που προκάλεσε η επιδρομή αυτή.
Το ιστιοφόρο Madleen καταλήφθηκε νωρίς το πρωί της 9ης Ιουνίου 2025 σε διεθνή ύδατα, ενώ μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Στην επιχείρηση αυτή, οι 12 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης της ευρωβουλευτού Ρίμα Χασάν, συνελήφθησαν και απελάθηκαν, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για τις πρακτικές του κράτους-κατακτητή Ισραήλ. Η ενέργεια αυτή προστίθεται σε μία σειρά απαράδεκτων πράξεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 60.000 Παλαιστίνιους.
Το ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη για άμεσες ενέργειες από την ΕΕ και τις άλλες διεθνείς αρχές, απαιτώντας τη διακοπή της συμφωνίας σύνδεσης με το Ισραήλ, καθώς και τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για τον Παλαιστινιακό λαό. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι ευρωβουλευτές, περιλαμβάνεται η αναγνώριση της ανάγκης να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr