Η Εθνική Νέων Ανδρών προκρίθηκε στους οχτώ του Ευρωμπάσκετ U20, έτοιμη για τον προημιτελικό. Η Εθνική Νέων Ανδρών κατόρθωσε να εξασφαλίσει την είσοδό της στους οχτώ του Ευρωμπάσκετ U20. Ακολουθώντας μία απαιτητική πορεία, η ομάδα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον επόμενο αντίπαλό της, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση Γαλλία – Βέλγιο, η οποία ολοκληρώνεται το βράδυ.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Παπαδόπουλος, δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: Κρατάμε μόνο τη νίκη, η εικόνα μας δεν ήταν ικανοποιητική και δεν μας αρμόζει. Επεσήμανε επίσης τη σημασία του μαθήματος που προκύπτει από την επίδοση της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα μας χαριστεί και ότι πάντα πρέπει να παλεύουμε για τη νίκη. Σημείωσε πως είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουν τέτοιες προκλήσεις τώρα παρά στο μέλλον και επισήμανε τη σημασία της συγκέντρωσης για την ομάδα.
Ο Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι, αναφέρθηκε στην αμυντική και επιθετική δυσχέρεια που αντιμετώπισαν: «Αφήνουμε αυτό το παιχνίδι πίσω μας και κοιτάζουμε τον αυριανό προημιτελικό», τόνισε. Ο Ανδρέας Πατρίκης επιβεβαίωσε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να επιδείξει καλύτερη εικόνα στον επόμενο αγώνα, ενώ ο Στέφανος Σπάρταλης αναγνώρισε τη δυναμική της Φινλανδίας, αναφέροντας ότι η ομάδα χρειάζεται να βελτιώσει την άμυνά της.
Ο προπονητής της Φινλανδίας, Μίκο Τουπαμάκι, τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις προσπάθειές τους και συνεχάρη την Ελλάδα για την επιτυχία της.
Πηγή περιεχομένου: in.gr